Op de Summer NAMM die van 11 tot en met 13 juli in Nashville wordt gehouden lanceert VOX hun bekende AC4C1, AC15C1 en AC30C2 versterkers in een feestelijke uitvoering. Alle drie krijgen ze naast de bekende klassiekere versies met de ruitvormige figuren op het speakerdoek een crème en een purperen uitvoering: Cream en Purple.AC15C1CM

Vanuit technisch oogpunt zijn de purperen AC4, AC15 en AC30 niet verschillend van eerdere reguliere versies met Celestion VX10- (AC4C1) en Celestion Greenback-speakers (AC15C1 en AC30C2), maar de crème uitvoering is voorzien van een speciale nieuwe Celestion-luidspreker: de 12″ Creamback G12M-65.

Celestion_Creamback

Deze heeft dezelfde karakteristieken als de oorspronkelijke Greenback, die in de jaren zestig enthousiast werd gebruikt door Jimmi Hendrix, Jimmy Page, Eric Clapton en Jeff Beck, maar is ontwikkeld om het hogere vermogen van de huidige generatie versterkers te kunnen verwerken, wat onder andere meer grunt in het laag oplevert.

Natuurlijk zien ze er alle drie flitsend uit met die nieuwe kleuren, maar de kracht zit ‘m natuurlijk in de legendarische VOX-sound!

AC4C1PL

Meer informatie over VOX-producten vind je op de VOX-website. VOX wordt in Nederland geïmporteerd door Voerman Amersfoort.