Fender voegt een nieuw model toe aan hun Signature lijn, de Fender Wilko Johnson Telecaster. Met zijn ‘electrifying proto-punk’ telecaster chops is Wilko Johnson een invloedrijke gitaarheld uit de U.K. Wilko Johnson was een van de architecten van de 70-er jaren overgang van no-nonsense Britse R&B naar ‘high energy’ Punk.

Zijn percussieve fingerstyle gitaarspel op zijn 60-er jaren Telecaster heeft een compleet tijdperk aan nieuwe gitaristen geïnspireerd  Vandaar dat Fender dit nieuwe model als eerbetoon aan Wilko Johnson heeft ontwikkeld.

De Fender Wilko Johnson Telecaster heeft zwarte lak, een rode enkellaags slagplaat, Maple hals met comfortabel “C’-vormig profiel en dubbele vintage-stijl enkelspoels elementen. Speciale extra’s bij deze gitaar zijn twee Wilko Johnson foto’s en afdrukken van het notitieblok waarin hij Dr. Feelgood hits schreef zoals ‘She Does it Right’ en ‘Roxette’.

Kijk voor meer informatie op: www.fender.com

 

 

fender-wilko-johnson-telecaster

 

 

Fender Wilko Johnson Telecaster Headstock