Het meeste wat je speelt wil je natuurlijk wél horen, maar veel van de bijgeluiden en dan met name brom en ruis die worden geproduceerd door de pedalen op een omvangrijk pedalboard, kun je missen als kiespijn. De oplossing is in veel gevallen een noise gate: als je niets speelt wordt er geen geluid doorgelaten, als je begint te spelen gaat “de poort” razendsnel open.

Uiteraard mag zo’n noise gate niets veranderen aan het geluid en het openen en sluiten moet zo snel gaan dat de aanzet van de eerste toon die je speelt volledig intact blijft en dat er op het moment dat je stopt niet nog een staartje brom of ruis te horen is.

Op de Summer NAMM, die in Nashville wordt gehouden van 11 tot en met 13 juli, presenteert Pigtronix hun Gatekeeper-pedaal. De Pigtronix Gatekeeper is voorzien van elektronisch circuits met een snelheid en geluidskwaliteit die voorheen alleen was weggelegd voor 19″-studioapparatuur. De Gatekeeper heeft enorm veel headroom en is razendsnel. Daarnaast is het instelbereik van zowel de Threshold (drempel) als de Release (tijd die nodig is om dicht te gaan nadat je bent gestopt met spelen) luxueus groot, zodat de perfecte instelling altijd onder handbereik ligt. De reactietijd is dermate kort dat de Gatekeeper moeiteloos is in te zetten bij de meest veeleisende speed metal. Natuurlijk is de Pigtronix Gatekeeper voorzien van True Bypass, maar misschien is het beter ‘m gewoon aan te laten.

Pigtronix_590px

Meer informatie in het Engels vind je op de Gatekeeper-webpagina van Pigtronix.