Keith McMillen Instruments meldt dat hun multitouch USB-controller QuNeo ondersteund wordt door meer dan 30 muziekprogramma’s op de pc en Mac. Naast de “grote” DAW’s zoals Ableton Live en Apple’s Logic Pro is er ook ondersteuning vanuit Image Line FL Studio 11, Propellorhead Reason 7, Atomix Virtual DJ, NI Traktor en Arturia Spark. De QuNeo kan je overigens ook met een iPad gebruiken. De pads van de QuNeo registreren aanrakingen en bewegingen in meerdere richtingen en geven continu visuele feedback over de activiteiten van de software die je aanstuurt.

In het videofragment hieronder is te zien hoe plezierig en efficiënt de bediening van FL Studio door middel van de QuNeo is. Let even op de gekleurde hoeken van de aanslaggevoelige pads die de afspeelstatus van de gebruikte clips (loops of muziekfragmenten) weergeven.

Dit brede draagvlak maakt van de compact, smaakvol en kleurrijk vormgeven Keith McMillen QuNeo een erg aantrekkelijke, interactieve controller voor muziek- en beatproductie op de pc, Mac of iPad. De verkoopprijs is ronduit verrassend.

Meer informatie over de QuNeo in het Engels is te vinden op de QuNeo-pagina van de Keith McMillen-website.