Er zijn een paar zaken waar een mobiel versterkingssysteem in elk geval aan moet voldoen en het LD Systems Dave 8 Roadie mini-PA sluit daar perfect op aan. Het is zeer compact, het gewicht is verhoudingsgewijs laag en er is een bijzonder flexibele inputsectie/mixer.

Aan vermogen geen gebrek, want de Dave 8 Roady is voorzien van class A/B-versterkers van 2x 100W voor links en rechts en 1x 150W voor de actieve subwoofer. Het mixergedeelte en het crossover bevinden zich ook in de behuizing van de subwoofer, dus alles wordt centraal aangesloten.

LDDAVE8ROADIE_achterkant_590px

De mixersectie, gelokaliseerd aan de zijkant van de subwoofer, heeft 3 kanalen: 1 microfooningang voor dynamische microfoons, uitgevoerd als XLR, 1 stereo-ingang voor lijnsignalen, uitgevoerd met 2 XLR’s en RCA’s, en 1 ingang waarop je een cd- of mp3-speler door middel van een mini-jack (stereo) kunt aansluiten of – bijvoorbeeld – een gitaar met behulp van een 1/4″-jack. Dit laatste kanaal heeft een schakelaar om te switchen tussen de genoemde ingangen. De Dave 8 Roadie laat zich daardoor inzetten als zanginstallatie, als instrumentversterking en als presentatiesysteem.

De subwoofer heeft een eigen volumeregeling en een faseswitch, zodat de linker en rechter satellietluidsprekers en de laagweergever optimaal op elkaar kunnen worden ingeregeld. Het systeem is beveiligd tegen overbelasting.

LDDAVE8ROADIE_setup_590px

Als optie zijn er een aantrekkelijk geprijsde set bijpassende statieven/kabels en comfortabele draagtassen verkrijgbaar.

  • Dave 8 Roadie multimedia-PA: € 469,-*
  • Dave 8 Set 1 transporttassen: € 89,-*
  • Dave 8 Set 2 statieven/kabels: € 79,80*

Prijzen inclusief 19% btw (Duits btw-tarief)

Meer informatie vind je op de Dave 8 Roadie-pagina van LD Systems.