Als je een liefhebber bent van wavetable-synthese en je hebt geen budget voor een vintage PPG, Waldorf Q, MicroWave of een van de huidige imposante synths van Waldorf, maar wel een iPad, dan gaat er een wereld voor je open. De Nave van Waldorf, ontwikkeld voor iOS en dan specifiek voor de iPad, biedt een immens scala aan mogelijkheden.

Nave_intro

Er zijn twee oscillatoren die van wavetables zijn voorzien. Je kunt sounds boetseren op basis van de meegeleverde  wavetables, waarvan er vele rechtstreeks afkomstig zijn uit de MicroWave, Wave en Blofeld, maar je kunt ook zelf wavetables creëren. Dit kan door middel van de interne speech synthesizer én aan de hand van geïmporteerde audio-bestanden. Naast de legendarische Waldorf-sound gebaseerd op wavetable-synthese en het bekende Waldorf-filter (HP, BP, LP, 12dB/oct en 24dB/oct), biedt de Nave ook de Überwave-module met 8 extra virtuele oscillators om de sounds nog meer aan te zetten.

De sounddemo is veelbelovend…

De bediening is bijzonder intuïtief en door de aantrekkelijke grafische interface zeer uitnodigend. Nave komt met meer dan 500 presets gecreëerd door befaamde sounddesigners. De faciliteiten en geluidskwaliteit zijn voor een iPad-synth ongekend en zéér insprirerend.

Te koop in de App Store voor € 17,99.