Als je als zanger de ambitie hebt om meer werk van je vocalen te maken, biedt de TC Helicon erg veel mogelijkheden om je stem van smeuïge en essentiële extra’s te voorzien. Koortjes samenstellen wordt een fluitje van een cent want via RoomSense ‘luistert’ de VoiceLive naar binnenkomende begeleidingen en zorgt ervoor dat de achtergrondzang altijd de juiste harmonieën genereert.

Dit kan – als je in je eentje speelt – met een signaal van een aangesloten mp3-speler of via USB van een signaal uit je computer, maar ook via de twee ingebouwde microfoons die ‘horen’ welke akkoorden je band speelt en vervolgens jouw backing vocals daarop aanpassen.

Natuurlijk doet de VoiceLive Play ook HardTune, het immens populaire, extreme effect van vocal correction en kunnen je vocalen worden gedubbeld. Robotstemmen zijn voor de VoiceLive Play een makkie, maar als het mooi afgerond en smaakvol moet zijn, kun je kiezen voor prachtige reverbs, uiterst doeltreffende compressors en kristalheldere EQ’s.

Vocalisten kunnen de VoiceLive Play zélf bedienen door middel van de TC Helicon microfoon MP-75 of de geweldige Sennheiser e835 FX, die beide zijn voorzien van een toets waarmee kan worden overgeschakeld van effect-preset, zodat je tijdens een song coupletten en refreinen kunt voorzien van de juiste vocale effecten of – heel simpel – tussen de nummers door alle effecten (behalve EQ) tijdelijk kunt uitschakelen om aankondigingen te doen.

Als je je publiek écht wilt verrassen kun je ook de ingebouwde looper inzetten, die zich – natuurlijk – laat bedienen vanaf de TC Helicon MP-75 of Sennheiser e835 FX microfoon.

Met de TC Helicon VoiceLive Play geef je je vocalen een enorme hoeveelheid speelruimte. Voor je eigen inspiratie en voor overweldigende optredens.

Meer informatie in het Engels en veel videomateriaal vind je op de VoiceLive Play-pagina’s van de fabrikant TC Electronic.