Na het succes van de GLD-80, een digitale mixer voor het grotere werk, met een bijna analoge feel en zelf te configureren I/O’s en channel strips, komt datzelfde concept in een grotere uitvoering met 28 gemotoriseerde faders die 4 layers kunnen bedienen: de GLD112. Dit levert een totaal van 112 zelf samen te stellen channel strips op. De GLD is weliswaar zelf voorzien van in- en uitgangen, maar de bedoeling is vooral om hem in te zetten met een digitale snake in combinatie met de AR2412, een rack met 24x XLR-in en 12x XLR-uit en het expander rack AR84 met 8x XLR-in en 4x XLR-uit. Zo kun je zelf een systeem bouwen van 4 tot maximaal 44 mic-ingangen.

GLD112_top

Het maximale aantal bussen is 30 en het aantal outputs 20. Alle ingangen hebben een insert, 4-bands parametrische EQ, gate, compressie en delay. Alle outputs zijn voorzien van een insert, parametrische en grafische EQ, compressie en een vertragingslijn. Intern heeft de GLD112 een effectenrack met 8 stereo FX-processors met elk een return die ook is voorzien van parametrische EQ.

GLD112_rear

De digitale snake werkt met het dSNAKE-protocol waarmee ook de voorversterkers op afstand kunnen worden bediend. Alle  instellingen kunnen worden vastgelegd. Het systeem kan ook nog worden voorzien van een Allen & Heath Personal Mixing System, waarmee de muzikanten op het podium of in de studio zélf zijn monitormix kan maken.

Voor de bediening is er het rijkelijk bedeelde bedieningspaneel, met een 8,4″ touchscreen en de slimme virtuele channel strip, maar met de gratis verkrijgbare app kun je de GLD ook draadloos bedienen met een iPad. De FOH engineer kan dan op de GLD zelf werken, terwijl de monitor engineer zijn werk op het podium kan doen met een iPad.

GLD112_iPad

Voor koppeling aan andere systemen zijn er ook insteekkaarten voor Dante, MADI, EtherSound eb Allen & Heath’s eigen ACE-protocol.

De GLD112 is zo helder en intuïtief van opzet dat ook minder ervaren engineers er meteen mee aan de gang kunnen. Voor diehards biedt hij echter een immense hoeveelheid mogelijkheden de mixer volledig in te richten en af te stemmen op specifieke wensen en toepassingen.

Meer informatie in het Engels is te vinden op de GLD112-pagina op de site van Allen & Heath. In Nederland wordt Allen & Heath geïmporteerd door TM Audio.