Over stamboom gesproken: de MixWizard is in de vierde generatie aangeland. Gebleven zijn de doordachte configuratie, het compacte, handige formaat, de kwaliteitscomponenten en de uitmuntende geluidskwaliteit. Nieuw zijn de twee ingebouwde FX-processors met 20 effecten van studiokwaliteit, de schakelbare EQ’s en de optie om een USB-interface in te bouwen, waarmee je 16 kanalen naar de computer kunt sturen en 2 terug kunt ontvangen vanuit de computer.

MixWizard_detail

De MixWizard4 komt in 3 variaties: de MixWizard4 16:2, een straight-forward mixer met 16 mic/lijn-ingangen, de MixWizard4 12:2, een slimme mixer met 8 mic/lijn-ingangen, 4 stereo-ingangen (8 kanalen dus eigenlijk) en de nog luxueuzer 14:4:2 met 10 mic/lijn-ingangen, 2 stereo-ingangen (4 kanalen dus) en 4 subgroepen.

Bekend uit eerdere generaties zijn de gewaardeerde 4-bands EQ met 2x sweepable midden, de 100mm faders, de 6 aux-sends, de meters met 12 segmenten en het handige achterpaneel dat kan worden omgeklapt, zodat de connectors afhankelijk van de montage in een rack of een flightcase altijd in de juiste positie zitten.

MixWizard_zijaanzicht

De MixWizard’s blijven de perfecte mixer voor algemene toepassingen met nu ook de mogelijkheid om hetzij live, hetzij in de studio multitrack-opnames te maken.

Meer informatie vind je in het Engels op de betreffende internetpagina van de MixWizard4. De import voor Nederland wordt verzorgd door TM Audio.