Ze noemen het “Channel-Bound Fingerboard” en het is een alternatieve manier om de toets en de hals van een gitaar aan elkaar te bevestigen. In plaats van dat het fretboard op de hals wordt gelijmd, wordt deze er in zijn geheel in gelegd. Hij is ligt dus verzonken en sluit perfect aan op de curve van maple hals.

cbfb

Dit heeft belangrijke consequenties voor bijvoorbeeld de resonantie, want een hals met deze constructie gedraagt zich bijna als een hals die uit één stuk is vervaardigd; alsof de hals en het fingerboard dezelfde resonantiefrequentie hebben.

Volgens Fender ziet er niet alleen heel mooi uit, ook het speelcomfort neemt toe, omdat de hoeken zijn afgerond en er geen naad zit tussen de toets en de hals. Sowieso ontbreekt de binding.

Meer informatie in het Engels vind je op de Fender-website.