Vandaag kondigt Pioneer DJ de XDJ-R1 aan, dit is een combinatie van CD/USB spelers en een DJ controller die je, naast de normale manier van bediening, ook kunt aansturen met een i-device (iPhone, iPad, iPod) middels de verkrijgbare software in de App store : Remotebox. Deze software is feitelijk de GUI op je mobiele device voor bediening van de XDJ-R1.

De XDJ-R1 speelt zo USB sticks af met een Rekordbox export erop, Audio en MP3 CDs en de bijgeleverde Virtual DJ mix software. De R1 heeft een ingebouwde 44.1kHz/24-bit geluidskaart voor natuurgetrouwe weergave en  de touch-sensitive jog wheels zorgen ervoor dat scratchen en cue-en erg soepel gaat.

pioneer-xdj-r1-dj-systeem-2

Het 2-kanaals mix gedeelte (kan stand alone gebruikt worden, dus zonder verplichting om software te gebruiken) heeft alles in zich waarop een DJ zich thuis voelt zoals achter onze club systemen zoals o.a. :

– Rekordbox Sync, gebruik de Rekordbox Beatgrid om tracks te syncen
– Auto Beat Loop, loops maken met een lengte van hele af halve maten
– 3 Hot Cue’s per speler gedeelte
– Sound Colour FX (zoals DJM) met Noise, Pitch, Crush en Filter FX (lo/hi pass).
– Beat FX effecten Trans, Flanger, Echo en Roll (bekend van de DJMs)
– 4-Beat Sampler

De Master uitgang is voorzien van XLR gebalanceerde connecties, heeft een Booth Monitor uitgang en je kunt er externe hardware op aansluiten zoals traditionele draaitafels of CDJ’s.

Adviesprijs: 1015,- incl. BTW
Levertijd: Eind juni 2013