Het moest er een keer van komen: de Behringer X32 maar dan in een versie speciaal voor opnames. Het inmiddels bewezen en zeer populaire concept van de X32 en dan specifiek voor live-opnames, home- en projectstudio’s en vaste installaties.

De connectie met je favoriete DAW (opnamesoftware voor audio en MIDI) gaat door middel van een 32-in/32-uit FireWire-interface en het aantal ingangen is 40 en het aantal bussen is 25. De 16 microfooningangen zijn voorzien van Midas-elektronica, dus kwalitatief zit je in één keer aan de top. Natuurlijk zijn de 17 100mm-faders gemotoriseerd.

De effectsectie is zéér rijk uitgerust. Er zijn 8 slots met virtuele versies van Lexicon’s legendarische reverbs 480L en PCM70 en andere klassiekers als de EMT 250 en Quantec QRS.

X32-PRODUCER_Rear_590px

Er zijn verschillende opties om de Behringer X 32 te integreren in een netwerk, hetzij om data uit te wisselen, hetzij om gebruik te maken van digitale snakes. Opnemen kan behalve via FireWire ook rechtstreeks op een USB-medium. De bediening gaat ook op afsptand met een iPad of een andere tablet. Sterker nog: muzikanten met een iPhone- en iPod Touch kunnen deze als monitor gebruiken en elk een persoonlijke monitormix ontvangen.

X32-PRODUCER_Top_590px

De Behringer X-32 Producer wordt geleverd met Traktion 4 DAW-software, zodat je meteen aan je volgende muziekproductie kunt beginnen.

Uitgebreide informatie in het Engels vind je op de site van Behringer.