Als je op zoek bent naar een klavier dat anders is dan alle andere, een combinatie van features die geen enkele andere controller biedt: hier is de QuNexus!

QuNexus_top_590px

De QuNexus is feestelijk vormgegeven, is ultraplat en heeft een toetsenbord dat niet alleen de toonhoogte en velocity registreert, maar ook de hoek waaronder de toets zich bevindt. Druk je ‘m met je vinger scheef, dan verzendt hij een nieuw commando.  Pitchbend en aftertouch worden polyfoon verstuurd – sowieso een unieke karaktertrek – waardoor je aanzienlijk meer expressiemogelijkheden hebt dan met een regulier klavier. Vergelijk het met de extra dynamiek en frasering die een blazer of een strijker aan zijn spel kan toevoegen. Vibrato wordt met de QuNexus een kunst op zich.
Maar de Keith McMillen QuNexus heeft nog veel meer in petto. Hoewel het ook een gewone USB-controller is, verstuurt en ontvangt hij ook CV/gate-stuursignalen. Sterker nog: het is tegelijkertijd een slimme CV/gate > MIDI > USB-converter.
Zonder drivers is de QuNexus te gebruiken voor vrijwel alle platformen: iOS, Mac OS, Windows, Android en Linux. Voeding krijgt de KMI QuNexus in alle gevallen via USB.

Afmetingen: 84 x 325 x 11mm (dxbxh)
Gewicht: 345gr

Dus de QuNexus is nog extreem portable ook en de prijs, als je de homepage van Keith McMillen mag geloven, is ronduit sensationeel. Laag, wel te verstaan…