Focusrite organiseert in samenwerking met de Nederlandse importeur Total Sonic twee clinics om audioprofessional de kans te geven kennis te maken met RedNet. RedNet is een netwerk dat specifiek ontwikkeld is voor de transport van audio tussen DAW’s (Digital Audio Workstation) zoals Protools, Logic, Cubase of Nuendo. Per DAW kunnen 128 kanalen audio in én uit worden verwerkt en de bediening van het netwerk kan vanaf elke plek in het netwerk plaatsvinden. De werking en installatie zijn zeer simpel omdat Rednet gebruik kan maken van een lokaal ethernet-netwerk.
Het systeem werkt op basis van Dante, een combinatie van software, hardware en netwerkprotocollen om audio met een extreem lage latency over een standaard ethernet te versturen. Het gaat dan multikanaals audio dat niet hoeft te worden gecomprimeerd. Het voordeel van Dante is dat er al een groot aantal vooraanstaande firma’s is dat zich hier inmiddels aan heeft verbonden, zoals Allen & Heath, DiGiCo, Dolby, Electro-Voice, JoeCo, Peavey, Shure, Symetrix en Yamaha.
De combinatie met Focusrite is daarom zo aantrekkelijk omdat deze firma de expertise op het gebied van hoge kwaliteit preamps en A/D- en D/A-conversie nu kan koppelen aan een uiterst flexibel netwerksysteem. Dat maakt Focusrite RedNet tot een van de meest toonaangevende audionetwerkoplossingen.

Afbeelding 3

De clinics in Wisseloord in Hilversum vinden plaats op donderdag 30 mei en die bij AudioWorx in Hoogeloon op donderdag 6 juni. Op beide dagen zijn er twee clinics: om 16:30 uur en om 19:30 uur.

Aanmelden is verplicht en kan via deze link.