De Phonic IS 16 is een live-mixer die qua prijs overal onder duikt, maar pertinent niet zuinig is met features. Daardoor doet hij het ook uitstekend in de home- of projectstudio. Kijk: 16 mic/ljne-ingangen met een zeer laag ruisniveau, 17 soepele, gemotoriseerde 100mm-faders, een kleuren touchscreen en een scala aan digitale aansluitingen waaronder AES/EBU, wordclock I/O, FireWire en USB 2.0. Die laatste twee connecties zijn vooral fijn als je multitrack-opnames wilt maken. Hij is voorzien van 8 bussen en 8 uitgangen, en alle ingangskanalen en uitgangen hebben een 4-bands parametrische EQ. De dynamiek van het signaal aan de ingangen en naar de uitgangen kun je volledig naar je hand zetten met 25 dynamische processors Je kunt er een VGA-scherm op aansluiten en een USB-muis. Er is een extra USB-uitgang voor een USB-aansluiting voor een WiFi-dingle en dáár heeft  Phonic nu een app voor ontwikkeld. Besturing via de ethernet of draadloze bediening maar dan met behulp van HTML-gebaseerde software (HTML5) was al mogelijk, maar nu komt er ook een app om de instellingen van de IS-16 met een tablet te veranderen. Daarmee kun je op afstand de volumes, EQ’s, aux-en, effecten en nog veel meer wijzigen. Er is al een bèta-versie, maar de definitieve applicatie zal niet zo heel lang meer op zich laten wachten.

im_is16_back_590px

Meer informatie over deze draadloze applicatie voor tablets is te vinden op de nieuwspagina van Phonic.