IK Multimedia iGrand en iLectric, de akoestische en elektrische piano’s voor iOS-apparaten, zijn nu compatible met Audiobus. Daardoor kunnen ze worden gebruikt in DAW’s (digital audio workstation) als Steinberg Cubasis, Auria, FL Studio en natuurlijk Apple GarageBand. Met Audiobus kun je binnen een iPad-, iPhone- of iPod Touch-omgeving drie app’s van elkaars audio gebruik te laten maken en is het dus mogelijk om met je iPad tracks met een concertvleugel of een Rhodes op te nemen.

IK_iGrand_590px

Natuurlijk heb je dan ook wel een beetje een fatsoenlijk klavier nodig zoals de iRig Keys, maar verder legt het opnemen met een iPad en de zeer realistische akoestische en elektrische piano’s van IK Multimedia geen beperkingen meer op. Daarmee krijg je een arsenaal aan ontroerende staande piano’s, koninklijke concertvleugels en grommende en groovende E-piano’s tot je beschikking.

ilectric_iklip_studio_590px

Meer informatie over de iGrand:

Meer over de iLectric:

Deze drie app’s zijn verkrijgbaar in de App Store voor € 17,99 per stuk.