Vault_Edge_Snare_met_tas

Drum Workshop en Sabian hebben hun krachten gebundeld en een snaredrum ontwikkeld met exclusieve kenmerken van Sabian bekkens en DW Collectors Serie Edge snaredrums. Het resultaat is een snaredrum gemaakt van een combinatie van Sabian bekkenmetaal en ‘Lake’ berkenhout dat minstens een paar honderd jaar oud is.

De ‘Vault Edge’ ringen zijn gemaakt van Sabian’s B20 ‘bell brons’. Dit brons wordt gebruikt door veel topdrummers, wereldwijd, op de meest uiteenlopende podia. Deze ringen worden gecombineerd met een 10-laags houten wand die gestapeld de volledige hoogte van de snaredrum bepalen. Door combinatie van deze twee materialen ontstaat een snaredrum die vele malen donkerder en warmer klinkt dan koperen of maple ‘Edge’ drums.

Het hele proces van fabricage is zeer omvangrijk, zoals je in onderstaande video kunt zien. De prijs zal er dan ook niet om liegen, de eerste berichten zijn een verkoopprijs van omstreeks $2,499.99 (Dollar). Over de prijs (en hoeveel er leverbaar worden) in Europa is nog niets bekend.

Terry_Bozio_met-vault_edge-snaredrum

 

Meer informatie op www.dwdrums.com

Bekijk hieronder het verhaal achter deze snaredrum.