sE Electronics lanceert Magneto, een nieuwe condensatormicrofoon voor studiogebruik. Deze firma produceert al jaren zowel microfoons als monitorluidsprekers die zich onderscheiden door een hoog kwaliteitsniveau en een zekere mate van eigenzinnigheid. Zo zijn het expliciet geen clonen van beroemde producten uit het verleden en vertonen ze een soort no-nonsens-mentaliteit die musici, producers en engineers op prijs stellen die zich niet laten leiden door looks of hypes.

Met de Magneto Limited Edition in Purple Silver afwerking zal de Magneto geïntroduceerd worden. Magneto brengt de rijke geschiedenis van hoge kwaliteit studio microfoons samen in een betaalbare en fraaie vorm. De microfoon is van meet af ontworpen voor het perfect opnamen van gitaar, stem en allerlei akoestische instrumenten in eenvoudige setups. De microfoon kan makkelijk harde geluidsbronnen aan en heeft een hoge gevoeligheid zodat ook subtiele details perfect opgenomen worden. De uiterst lineaire frequentiekarakteristiek staat garant voor levensechte opnames. Bijgeleverd wordt een ‘swivel’ microfoon klem, optioneel is echter een shockmount met popfilter leverbaar als Shock & Pop set.

sE_Magneto_liggend2_590px

De sE Magneto is vooral gericht op de instapmarkt, waarbij zéér hoge eisen worden gesteld aan de veelzijdigheid, omdat het vaak gaat om home- en projectstudio’s met een beperkte collectie microfoons die dan ook voor veel verschillende toepassingen moeten kunnen worden ingezet.

Opvallend aan de sE Magneto is de lineaire respons, de lage eigen ruis en hoge maximale geluidsdruk van 140dB. Hij kan worden gebruikt voor het opnemen van vocalen en akoestische instrumenten. Meer info vind je op de website van sE Electronics.

Specs

  • Frequentierespons: 20-20 KHz
  • Gevoeligheid: -34dB
  • Richtingskarakteristiek: cardioïde
  • Impedantie: 200 Ohm
  • Eigen ruisniveau (equivalent): 16dB
  • Maximale SPL voor 0.5% THD@1000Hz: 140dB
  • Vereiste voeding: fantoom 12-48V
  • Aansluiting: 3–pins XLR

Verkoopprijs: 99,- incl. BTW