De Gibson Firebird X brengt de elektrische gitaar naar een nieuw niveau met unieke nieuwe mogelijkheden. Door gebruik te maken van technieken die een aantal jaren gelden nog niet eens bestonden is Gibson in staat gebleken een instrument te maken dat je creativiteit naar nieuwe hoogten zal stuwen.

 

gibson-firebird-x-body

gibson-firebird-zijkant

De Gibson Firebird X is vooral gemaakt om comfortabel en eenvoudig te kunnen bespelen. Hij heeft een lichtgewicht body gemaakt van Swamp Ash met een Rock maple hals. Gebruik van deze materialen maakt hem niet alleen verrassend licht, het geeft hem ook een fantastische sustain en toon. De toets is van Curly maple, de hals heeft een dun C-profiel met een gladde satin finish.

De Gibson Firebird heeft drie mini-humbuckers en een hexafonisch piezo brug-element met een nieuw ontworpen preamp. De elementen zijn gebaseerd op het originele Firebird model maar zijn significant verbeterd. Het piezo element heeft een akoestisch-achtige klank om een dergelijke klank exact te kunnen reproduceren.

De Gibson Firebird X heeft Robot Tuners, elektronische stemmechanieken. Op deze manier kan de stemming van de gitaar zeer nauwkeurig, en op ieder willekeurig moment worden aangepast. Je kunt er natuurlijk ook gewoon met je vingers aan draaien.

Is je interesse gewekt? Lees dan meer op www.gibson.com