Aan de high-end-kant van het hoofdtelefoonfirmament, dus voor zéér kritisch mixen en masteren, presenteert AKG de K612 PRO en K712 PRO monitor hoofdtelefoons. Het gaat om open hoofdtelefoons met een – daardoor – zeer ruimtelijke weergave. Ze maken gebruik van AKG’s Varimotion, dat zorgt voor zeer precieze plaatsing en weergave van instrumenten, vocalen, ambiance en artefacten die tijdens het opnameproces zijn vastgelegd. Het frequentiebereik is met 12Hz – 39,8kHz voor de K 612 Pro en zelfs 10Hz – 39,8kHz voor de K 712 Pro genereus breed en beide lenen zich dan ook per definitie uitstekend voor het checken van het volledige frequentiegebied van opnames en masters. De vervorming die de gebruikte neodysium magneten in de drivers opleveren is bijzonder laag.

K612
Het gewicht van de AKG K-612 Pro en AKG K-712 Pro, respectievelijk 238 en 235gr, is zeer laag. Dit is te danken aan de stijlvolle, aluminium constructie met leren hoofdband, die tevens garant staan voor moeiteloos gebruik bij lange luistersessies. Ook het over-ear-ontwerp draagt bij aan het hoge draagcomfort van de K612 Pro en K712 Pro. De kabel van de AKG K 712 studiohoofdtelefoon is verwisselbaar en beide worden geleverd met een kabel van 3 meter met verwisselbare 1/4″-jack- en mini-jack-aansluitingen.
De AKG K 612 PRO en K 712 PRO zijn expliciet voor geoefende oren binnen kritische toepassingen.

K712

Meer informatie over de K612 Pro vind je hier, over de K712 Pro hier.