IK Multimedia Sampletank voor iOS-appaten, zoals de iPad en iPhone, is vanaf versie 1.5 compatible met Audiobus. Op die manier kunnen DAW’s (digital audio workstation) als Steinberg Cubasis, Auria, FL Studio en Apple GarageBand direct gebruikmaken van de immense hoeveelheid kwaliteitssounds en MIDI-sequences die SampleTank te bieden heeft. Met Audiobus kunnen in het totaal drie app’s van elkaars audio gebruikmaken. Inmiddels zijn er 120 app’s die Audiobus ondersteunen.

IK_Multimedia_Sampletank_top_590px

SampleTank van IK Multimedia heeft ±500 sounds ondergebracht in voor de hand liggende categorieën zoals piano, strings, drums, bass, guitars, synths, etc.De Sampletank app kan sowieso ook los worden bespeeld met een iOS-compatible klavier, zoals iRig KEYS of via een MIDI-interface zoals de iRig MIDI.

IK_Multimedia_Sampletank_Keyboard_590px

Audiobus en IK MultiMedia zijn beide te verkrijgen in de App Store. Bestaande gebruikers van de IK Multimedia app kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versie 1.5, maar AudioBus moet apart worden aangeschaft.

Meer informatie over Sampletank is de vinden op de site van IK Multimedia. Meer informatie over Audiobus vind je op de site van het Audiobus team.