Vanwege hun 20-jarige bestaan brengt Cort twee speciale modellen Artisan basgitaren uit. Elk model zal leverbaar worden in een beperkte oplage, gemaakt van de beste materialen en uitgevoerd met het ’20th Anniversary’ logo op de afdekplaat van de elektronica.

De Artisan A-Custom 20th wordt beschikbaar in een 4-snarige en 5-snarige uitvoering (A4 en A5) en heeft een Birds Eye Maple top en body achterkant. De doorlopende hals is gemaakt van Bubinga, Maple en Wenge (9-delig) en afgewerkt met een Indian Rosewood toets.

De Electronica bestaat uit Bartonlini Custom MK4CBC elementen en een HR5.4AP preamp met mastervolume (actief/passief), een blend regelaar en een drie-delige EQ met mid-frequentie schakelaar. De vergulde HipShot Ultralight stemmechanieken en de HipShot Transtone brug verzorgen de stabiele snarenspanning. Dit model wordt geleverd in een Cort Deluxe Hardcase.

De Artisan B 20th wordt ook beschikbaar in een vier en vijf-snarig model (B4 & B5) met een Swamp Ash body. De geschroefde hals is gemaakt uit vijf delen Afrikaans Wenge. Alle B-serie modellen hebben Bartolini MK1 elementen en een preamp met mastervolume, een blend regelaar, een drie-delige toonregeling en een EQ aan/uit schakelaar.

Meer informatie op www.cortguitars.com

cort-details