Casio heeft al een zekere faam opgebouwd met hun Privia digitale piano’s en nu komen ze met een stagepiano die ook meteen als controllerkeyboard kan functioneren: de Privia Pro PX-5S. Ook nu weer een geweldig pianoklavier en de AiR-technologie levert uitstekende pianosounds op, waaronder sublieme grand piano’s die zijn voorzien van instelbare snaar- en demperresonantie. De pianosounds zijn echter aangevuld met nieuwe elektrische piano’s en clavinets, en de uit de XW-P1 bekende, superbrede HEX-layers, die je kunt beïnvloeden met realtime filters.

Het klavier kan worden verdeeld in vier zones, die hetzij de interne sounds, hetzij via MIDI externe modules kunnen aansturen. Voor de bediening van die externe geluidsbronnen zijn er zes schuifregelaars en vier draaiknoppen, waarvan je de functie zelf kunt instellen.

px-5s_02Op het gebied van frase-automatisering is er een viervoudige arpeggiator en een frase-sequencer met acht sporen.

De effectsectie is zeer uitgebreid en bevat ook speaker- en amp-simulatie.

De Privia Pro PX-5S is class compliant, wat wil zeggen dat hij zonder extra drivers kan worden gebruikt om via USB te werken met hedendaagse pc’s en Mac’s, en met de optionele Camera Connection Kit van Apple ook met iPad’s. Dat maakt dat de PX-5S niet alleen op het podium, maar ook bij muziekproductie zijn mannetje staat.

px-5s_03

Wat specs:

 • Klavier: 88 toetsen, drievoudige sensor, Scaled Hammer Action II
 • Maximum polyfonie: 256-stemmig
 • Aantal sounds: 370 presets / 350 gebruikersgeheugens
 • Keyboard-instrument (inclusief E-piano) – 60 presets, 50 gebruikersgeheugens
 • Hex Layer – 50 Preset, 150 gebruikersgeheugens
 • Stage-settings: 100 gebruikersgeheugens/ 4 zoneconfiguraties
 • Controllers: 4 draaiknoppen, 6 schuifregelaars, pitchbend-  en modulatiewielen, 2 pedaalingangen
 • Arpeggiator: 4-voudige, simultaan programmeerbare 16-staps arpeggiators
 • Phrase sequencer: 8 sporen, maximaal 1.000 frases
 • Opslag: USB / bestanden en audio-opname
 • Systeem-effecten: reverb, chorus, delay, string- & demperresonantie
 • Insert-effecten: 4 simultaan / equalizer, compressor, limiter, enhancer, early reflection, phaser, chorus, flanger, tremolo, auto pan, rotary, drive rotary, lfo wah, auto wah, distortion (met amp-simulator), pitch shifter, multi chorus, ring mod, delay, piano-effect
 • Master-effect: 4-bands EQ & compressor
 • MIDI: onafhankelijke USB en MIDI I/O
 • Audio-aansluitingen: 1/4″-jack L&R-input en -output, 1/8″-jack audio-input
 • Afmetingen: 132×28,6×13,5cm (bxdxh)
 • Gewicht: 11kg (zonder batterijen)