De Volca-serie van Korg borduurt voort op de prettige ervaringen opgedaan met de Monotron en Montribe: analoge elektronica met kenmerken uit Korg’s legendarische synth-verleden. Er zijn drie Volca’s: Keys, Bass en Beats. Ze zijn specifiek gericht op het produceren van EDM (Electronic Dance Music) en ze hebben veel gemeen: analoge geluidsopwekking, een 16-stappen sequencer, een ingebouwd luidsprekertje, MIDI-in (voor MIDI-clock) en een sync-functie waarmee je meerdere Volca’s, Monotribes of iPhones met de SyncKontrol-app kunt laten samenspelen.

01_volca keys_top_590pxTegelijkertijd zijn ze ook heel verschillend, waardoor ze elk andere gebruikers zullen aanspreken of juist uitnodigen om samen te gebruiken. De Bass en de Keys volgen het gebruikelijke synthesizerpad met VCO’s, VCF’s, VCA’s, LFO’s, EG’s, maar elk is toegespits op een eigen doel. De Keys is polyfoon en is voorzien van een filter dat is afgeleid van de legendarisch miniKORG 700S (1974), terwijl de Bass vooral gericht is op vette, aggressieve bas-sounds. De Slide-functie maakt de Bass uitermate geschikt voor acid. De Beats, ten slotte, levert massieve drumsounds, waarbij acht van de sounds écht analoge geluidsopwekking hebben en er vier PCM-bronnen als basis gebruiken. Sommige sounds zijn analoog nou eenmaal niet te realiseren, terwijl andere juist niet te samplen zijn zonder aan kracht in te boeten.

09_volca beats_image_finger_590px

Bespelen gaat vanaf het bedieningspaneel, op de Bass en de Keys op een klavier, en via MIDI.

Serieuze gadgets met een immense Fun Factor. Meer informatie op de site van Korg.