Als je als gitarist gebruikmaakt van een iPad, iPhone of Mac om je gitaar op te nemen, krijg je nu de beschikking over een audio-interface met professionele specs. De iRig HD maakt het mogelijk op een Apple-tablet of –telefoon op te nemen met een hoge resolutie van 24-bits en geruststellende ruis- en overspraakcijfers. Het optimale gain-niveau kun je op de iRig HD zelf instellen. De iRig betrekt zijn voeding uit het iOS-apparaat of Mac, maar het stroomverbruik is ten opzichte van eerdere generaties geminimaliseerd. De iRig HD is dusdanig flexibel dat je ook keyboards, synthesizers en mixers kunt gebruiken om mee op te nemen.

Natuurlijk is iRig HD compatible met de complete reeks AmpliTube app’s en je kunt AmpliTube Free downloaden – uiteraard gratis – uit de App Store. Je kunt iRig HD ook inzetten als interface voor DAW’s op de iPad, zoals GarageBand en Cubasis.

iRig HD wordt geleverd met kabels naar eerdere iPads en iPhones (30-pins), de huidige Apple-lijn (Lightning) en naar Mac-computers (regulier USB).

Opnames met een resolutie van 24-bits hebben aanzienlijk meer dynamiek; ze gaan meer ademen.

iRigHD_top_iPh5_noconnect_gui_590px

Specs

  • Maximaal ingangsniveau: 330 mVpp tot 7 Vpp
  • Bereik gain-regeling: 26dB
  • Ruis aan de ingang: -97 dB RMS
  • Vervorming (THD): 0,005%
  • Frequentiebereik: 20Hz-20kHz +/- 0,2dB

Meer informatie op de site van IK Multimedia