12 Oktober 2012 maakte we al melding van het nieuwe MG-50G Multistomp Gitaarpedaal van Zoom (99,- euro) en vandaag werd bekent dat hij een grote broer krijgt namelijk de MS-100BT.

Net als de MG-50G is de MS-100BT ook een MultiStomp Gitaar Pedaal en heeft hij ook een aantal dezelfde functies als de MG-50G, hij heeft effectkracht van een multi-effectpedaal en de flexibiliteit van een amp-modeller in de behuizing van een stompbox pedaal alleen is de MS-100BT net iets uitgebreider en voorzien van Bluetooth. Heeft de MG-50G  nog 55 stompbox effecten en versterkermodellen de MS-100BT heeft 100 voorgeladen presets waaronder 92 effecten pedalen en 8 versterker modellen.

Moest je de MG-50G nog met een USB kabel op je computer aansluiten om hem up-to-date te houden bij de MS-100BT gaat alles via Bluetooth. Zo kun je nieuwe effecten en versterkers kopen via de nieuwe gratis StompShare app van Zoom en via Bluetooth in het geheugen van de MS-100BT zetten. De effecten gaan $0,99 kosten en de versterkertypes $1,99 per stuk. De Euro prijzen zijn nog niet bekend. Heel goed gedaan is dat je voor elke aankoop elke versterker of pedaal een kwartier gratis kan testen.

De MS-100BT MultiStomp Gitaar Pedaal geeft je de mogelijkheid om 6 effecten op het zelfde moment te gebruiken en bovendien kan je zelf kiezen in welke voorkeuren ze moeten komen te staan. Deze instellingen patches kan je opslaan in een van de 50 geheugenplekken waarvan Zoom er al 30 heeft gevuld met een collectie van verschillende gitaar sounds die sommige van de beste effectpedalen en versterker effecten ter wereld bevat.

De MS-100BT heeft een stereo in en uit, in tegenstelling tot de MG-50G die een mono in en een stereo uit heeft, en werkt 7 uur op 2 standaard AA batterijen maar natuurlijk ook met een 9 Volt adaptor.

De MS-100BT MultiStomp Gitaar Pedaal met Bluetooth van Zoom is begin januari 2013 leverbaar.

Prijs: Nederlandse prijs nog niet bekend ****
Website: samsontech.com/multistomp/ms100bt