Er zijn er een heleboel van, apparaatjes (IK Multimedia iRigPeavey AmpKit Link, Line6 Mobile In), waarmee je je gitaar kan aansluiten op je iPad, iPhone of iPod Touch maar de GuitarJack van Sonoma Wireworks ($149,-/115,- euro) is wel de mooiste en door zijn aluminium behuizing ook waarschijnlijk de sterkste.

De GuitarJack heeft een aansluiting voor je (bas)gitaar, een aansluiting voor een hoofdtelefoon en een mic/line aansluiting. Hierdoor kun je met de GuitarJack twee verschillende bronnen (bijvoorbeeld je gitaar en je stem) apart helemaal afstellen en tegelijk opnemen.

Ook erg handig is dat de GuitarJack zo ontworpen is dat je ‘m meestal ook aan kan sluiten als je een hoesje rond je iPhone hebt zitten. De GuitarJack Model 2 heeft ook een 24-bit AD/DA converter maar op dit moment kan hij alleen 16-bit audio afspelen en opnemen maar waarschijnlijk is dat bij de volgende firmware update verholpen.

Wil je nu precies weten wat de GuitarJack van Sonoma Wireworks nu beter maakt dan alle andere gitaar interfaces voor je iOS apparaten? Kijk dan even op de Comparison Chart of Audio Interfaces for iOS waar je precies kan zien wat de verschillen zijn tussen de verschillende interfaces i.v.m. de GuitarJack van Sonoma Wireworks.

Een goede Audio Interface voor je iOS apparaat is leuk maar dan moet je daar ook wel een beetje goede software bij hebben. Sonoma Wireworks heeft natuurlijk ook zelf een programma, met de naam GuitarTone 2, vol met virtuele amps, cabinets, pedalen en microfoons. Buiten dit programma heeft Sonoma Wireworks ook nog het programma Fourtrack (4 sporen recorder voor iPhone/iPod) en StudioTrack uitgebracht (multitrack recorder voor de iPad). Alle programma’s zijn ook te gebruiken met andere iOS Audio Interfaces maar als je ze met de GuitarJack krijg je toegang tot een heleboel extra’s waar andere gebruikers voor moeten betalen.

Prijs: 159,-
Website: sonomawireworks.com/guitarjack