Amptweaker is een bedrijf uit de staat Georgia in Amerika en dat maakt versterkers en effecten pedalen. Een van de meest populaire pedalen van Amptweaker is de Tight Fuzz en daar hebben ze nu ook een basversie van gemaakt. Het grote verschil tussen de Tight Fuzz en de Bass Tight Fuzz is lagere bereik van de Tight en Tone controle knoppen en een extra Dry Low knop. Waar de meeste vintage pedalen bijna geen knoppen hebben kan je bij de Bass Tight Fuzz de fuzzy kantjes in toom houden met de Tone knop en de Edge schakelaar.

Low gain tonen zijn gemakkelijk te maken, door de Auto Bias die zich aanpast aan de Fuzz controle, waardoor je de ‘cleanste en smerigste distortion kan maken met het draaien aan maar één knop. Er is ook een Germanium / Silicon schakelaar en een 60’s / 70’s schakelaar voor meer variatie.

Hou de website van amptweaker.com in de gaten voor meer informatie want een prijs en beschikbaarheid waren op het moment van het schrijven van dit artikel nog niet bekend. De Amrikaanse prijs is overigens $ 200,-.