Ben je op zoek naar een metal gitaar maar heb je niet genoeg aan een 6 of 7-snarige versie dan kan je nu terecht bij Ibanez voor de 8-snarige RG8 uit de RG Fixed serie.

De gitaar heeft een basswood body een 27″ Wizard hals van esdoorn. Deze extra lange hals heeft een duidelijke articulatie, lange sustainen opent nog meer tonale mogelijkheden met de fabriek ingesteld naar beneden afstemmen. De gitaar kan gestemd worden in 1D#, 2A#, 3F#, 4C#, 5G#, 6D#, 7A#, 8F. De normale stemming van een 8snarige gitaar is overigens B-D-E-A-D-G-B-E dus een normale gitaar stemming met 2 extra lage snaren de B en de D snaar.

De RG8 heeft ook een Fixed bridge 8 een IBZ-8N hals pickup en een IBZ-8B brug pickup en heeft een Volume en een Tone knop en een 3 Way Pickup Selector. De Ibanez RG Fixed RG8 is verkrijgbaar in een zwarte en witte versie.

Prijs: $399,99 Nederlandse prijs is nog niet bekend ****
Website: ibanez.com/model-RG8