Epiphone bestaat dit jaar 50 jaar en speciaal om dit heugelijke feit te vieren is er een one-of-a-kind limited reissue van 3 Epiphone klassiekers.

De Epiphone “1962” 50th Anniversary Collectie bestaat uit 3 verschillende gitaren. Op de foto hierboven zie je van boven naar beneden de Sheraton, de Crestwood Custom en de Sorrento.

De Sheraton E212TV is verkrijgbaar in de kleuren Cherry, Natural en Vintage Sunburst en kunnen worden geleverd met de klassieke Frequensator tailpiece of  de ‘Tremotone’ tremelo. De 50th Anniversary “1962” Crestwood Custom SB332 is alleen verkrijgbaar in de kleur Cherry en de Sorrento E452TDN is verkrijgbaar in de kleuren ‘Natural’ en ‘Royal Olive’. Alle gitaren worden gebouwd in een Limited reissue van 1962 stuks.

Alle instrumenten uit de Epiphone “1962” 50th Anniversary Collectie zijn gemaakt door Epiphone gitaarbouwers die ze nabouwde van de originele vintage gitaren uit de Epiphone collectie die te vinden is in Nashville Tennessee in de USA. Stap voor stap werden de originele gitaren nagebouwd naar voorbeeld van de look, sound & feel van de originele gitaren die werden geproduceerd in de Gibson & Epiphone factory in Kalamazoo, Michigan in 1962 en dat was dezelfde fabriek die de Les Paul Standard, de SG en de 335 produceerde.

Veel meer informatie kan je vinden op de website van epiphone.com en bovendien kan je daar ook alles specs en photo’s van de gitaren in alle kleuren zien. Hieronder staan nog een paar foto’s van de gitaren.

Prijs:
Epiphone 50th Anniversary ‘1962’ E212T Sheraton ± 749,- euro
Epiphone 50th Anniversary ‘1962’ E212T Sheraton met Tremotone 789,- euro
Epiphone 50th Anniversary ‘1962’ Crestwoond Custom  Nederlandse prijs nog niet bekend ****

Website:
epiphone.com//Epiphone-1962-50th-Anniversary-Collection