Ik kreeg zojuist een mailtje van Nord waarin werd aangekondigd dat de nieuwe Nord Electro 4 SW73 binnenkort verkrijgbaar is. De Nord Electro 4 SW73 is na de Nord Electro 4 HP en de Nord Electro 4D SW61 het 3de nieuwe Nord synth die dit jaar uitkomt en maakt de nieuwe 4 Serie kompleet.

De nieuwe Nord Electro 4 SW73 heeft twee keer de geheugencapaciteit van zijn veelgeprezen voorganger, de Nord Electro 3 SeventyThree, zodat er nog meer geluiden uit de Nord Piano en Sample bibliotheken in het geheugen passen. De Orgel sectie is bijgewerkt naar de nieuwste Tone Wheel engine van de Dual Manual Organ Nord C2D, met inbegrip van een nieuwe 122 Rotary speaker simulatie en Drive.

Wil je het verschil weten tussen de Synths in de Nord 3 Serie en die van de 4 Serie dan kan alle informatie vinden in de handige Nord Electro 3 vs Nord Electro 4 Comparison chart. Sound Demo’s van Nord Electro 4 SW73 kan je beluisteren op Soundcloud.

Prijs: 1999,- euro
Website: nordkeyboards.com/Nord_Electro_4

 Specs:
– 73 Semi-Weighted Waterfall  (F-F)
– Digital LED Drawbars
– 380 MB memory for Nord Piano Library sounds
– 128 MB memory for Nord Sample Library sounds
– C2D Tone wheel engine with 122 Rotary simulation and Drive
– Delay Effect with Tap-Tempo
– 4 Dynamic Response Curves
– Long Release
– 4 Live Locations
– Nord Sound Manager 6.x support for Bundles
– USB MIDI