Plug & Play Amplification is een Frans (!) bedrijf dat allerlei handige accessoires maakt voor gitarsiten. Zo hebben ze o.a. de 15w Power Attenuator, de 50w Power Attenuator en de Serial Killer in hun assortiment. Het eerste effectpedaal in hun assortiment is de Red is Dead Full tube Overdrive.

De Red is Dead Full tube Overdrive heeft twee buizen (2 x EEC82) die op 12 volt lopen en wordt geleverd inclusief een bijpassende adapter. De Red Is Dead is uitgerust met Orange Drop 715P capacitors en JJ Tesla tubes.

De maker van de Red is Dead noemt het pedaal eerder een ‘loud overdrive’ dan een ‘distortion’ en benadrukt dat de Red is Dead niet geschikt is voor Metal maar meer voor Hard Rock en US/Britisch Rock. Volgens de maker van de Red is Dead produceren de twee buizen in het pedaal meer Gain dan een Marshall JCM 800.

Op de Red is Dead Full tube Overdrive zitten 3 knoppen: Gain, Tone en Volume. Met deze knoppen kan je de pedaal instellen van dark blues/rock crunch tot een nadrukkelijk aanwezig lead sound voor het spelen van heavy riffs.

Buiten dat de Red is Dead een overdrive is si het ook een standalone pre amp en kan je ‘m direct aansluiten op de FX Loop van je versterker.

In heel de pedaal is geen transistor te vinden en de pedaal wordt helemaal (met point to point wiring!) met de hand gemaakt in Frankrijk.

Hieronder kan je de maker zelf zien die precies helemaal uitlegt wat je met de Red is Dead Full tube Overdrive allemaal kunt doen en hoe hij klinkt met verschillende gitaren waaronder een Les Paul en een Stratocaster gitaar.

Ik hoop wel dat je Frans beter is dan van mij want ik begreep er niet veel van al zeggen de beelden en het geluid meer dan genoeg.

Prijs: 199,- euro
Website: plugandplay-amp.com/RedIsDead