Het bedrijf JLH Technologies uit Lake Forest, Californië USA heeft een Pickup Tester ontwikkeld. Met deze AxeTrak Pickup Tester kan je een pickup testen op je elektrische gitaar zonder dat je ‘m werkelijk hoeft te monteren op je gitaar.

Het idee achter de pickup tester is dat het niet belangrijk of de pickup ook werkelijk op de gitaar gemonteerd is maar dat hij net zo ver van de snaren staat als een pickup die is gemonteerd. Met de AxeTrak Pickup Tester plaats je de pickup niet onder de snaren maar omgekeerd op de snaren.

Dit betekent dat je dus razendsnel een pickup kan testen zonder eerst je snaren van de gitaar te hoeven halen of andere onderdelen van je gitaar te demonteren, je hoeft niet te solderen (want je sluit ‘m gewoon aan op het kroonsteentje op de AxeTrak) en je kan kijken hoe de pickup klinkt als je ‘m in series, parallel en split coil gebruikt.

Na het monteren van de pickup in de AxeTrak Pickup Tester plaats je deze d.m.v. zuignapjes op je gitaar, sluit een gitaarsnoer aan op de AxeTrak en prik die in een versterker en je kan meteen kijken of de pickup het geluid heeft dat je zoekt.

Een super goed idee wat je een heleboel tijd kan schelen al heb ik het idee dan een pickup die gemonteerd is in een body toch iets anders zou klinken.

Prijs: $ 79,95 (± 62,- euro excl verzendkosten)
Website: jlhproducts.com/axetrak-tester