Onlangs kocht ik ‘voor er bij’ een Squier Classic Vibe Telecaster Custom (en eigenlijk ben ik daar best wel heeeeel blij mee voor die 350,- euro) en aan die gitaar moest ik meteen denken toen ik deze elektrische T-Style Mandoline van Morgan Monroe zag want die had zo maar zijn kleine broertje kunnen zijn.

Ik heb geen idee of deze Elektrische T-Style Mandoline van Morgan Monroe verkrijgbaar wordt in Nederland maar ik vond het zo’n leuke mandoline dat ik ‘m toch even wilde laten zien.

De nieuwe Morgan Monroe MMT-1E elektrische mandoline heeft niet alleen het geweldige geluid van een mandoline met stalen snaren maar ook het gemak en de betrouwbaarheid van een solidbody instrument. Het grote voordeel van een solid body mandoline is dat je ‘m gewoon rechtstreeks kan inpluggen op een versterker waar je net over met je gitaar op gespeeld hebt zonder dat je het volume hoeft aan te passen want door de massieve body resoneert niet of zingt de mandoline niet rond.

De MMT-1E elektrische mandoline heeft twee single coil pickups waar je tussen kan schakelen d.m.v. een 3-way switch en een Tone en Volume knop. De mandoline heeft een esdoorn hals(je) en een top van els en heeft witte bindings rondom wat een vintage uitstraling geeft.

Prijs: $ 290,- (± 225,- euro) ****
Website: morganmonroe.com/Morgan-Monroe-Electric-T-Style-Mandolin