Electro-Harmonix heeft hun nieuwe speciaal voor basgitaar gemaakt pedaal gepresenteerd, de Electro-Harmonix Deluxe Bass Big Muff Pi. De Deluxe Bass Big Muff Pi is de opvolger van de Bass Big Muff Pi en heeft dan ook dezelfde functies als de Bass Big Muff Pi (zoals dezelfde Volume, Toon en Sustain regel knoppen) maar heeft ook een 10dB input pad, een Blend knop en een noise gate die de Bass Big Muff Pi niet heeft.

Een andere nieuwe functie is de ‘foot-switchable crossover section’ die onderverdeeld is in twee gedeeltes: een low pass filter ( LPF) op het dry signaal en een high pass filter (HPF) op het distorted signaal. De pedaal kan je aansluiten met een  1/4˝ effect out, 1/4˝ direct out, en een XLR DI out.

De Electro-Harmonix Deluxe Bass Big Muff Pi is leverbaar vanaf januari 2013.

Prijs: $ 153,20 (Nederlandse prijs was op moment van schrijven van dit artikel nog niet bekend****)
Website: ehx.com/deluxe-bass-big-muff-pi

Specs:
– True bypass
– -10dB pad
– Volume, Tone, Sustain Controls
– Built-in Noise Gate
– Blend
– Footswitchable Crossover with LPF and HPF
– 1/4˝ Effect Out
– 1/4˝ Direct Out
– XLR DI Out
– Die-cast chassis
– inclusief 9-volt battery