Er komt niet veel nieuws voor de categorie ‘drums’ in onze redactie@musicgear.nl mailbox dus als dat een keer gebeurd proberen we er ook wel aandacht aan te geven. Deze week kregen we in één keer 3 mailtjes van Drum Workshop (DW). Één er van heb ik al begin deze week gemeld (DW upgrade de Floating Rotor 9000 Bassdrum Pedalen) en de andere twee combineer ik even in dit artikel. Er zijn namelijk ook een aantal nieuwe snaredrums uitgekomen van DW: de Collector’s Series Concrete Snare Drums (zie boven) en de Aluminum Collector’s Series Snare Drums (zie onder).

DW Collector’s Series Concrete Snare Drums
De twee snare drums op de foto hierboven zijn twee nieuwe toevoegingen aan de DW Collector’s Series snare drums. Ze zijn verkrijgbaar in de formaten 5.5 x 14” and 6.5 x 14” en zijn geschikt voor zowel live als studio gebruik en hebben een onderscheidend andere klank dan houten of metalen snare drums.

De dunne, cast 1mm shell is voorzien van een standaard 45 graden gesneden bearing edge en snare beds. Deze Custom Shop drum heeft standaard eigenschappen als MAG throw-off systeem met 3P (3 positie) butt-plate, True Tone snaren, True Pitch roestvrij stalen spanschroeven, 3.0 mm stalen True Hoops en DW Heads door Remo USA.

Elke Concrete Snare wordt op bestelling gemaakt en kan gecombineerd worden met elke DW Custom Shop drumstel order.

Prijs:
Collector’s Series Concrete Snare Drums 5.5×14″ = $1,230.99 (± 955,- euro)
Collector’s Series Concrete Snare Drums 6.5×14″ = $1,230.99 (± 955,- euro) (beide zelfde prijs)

Website: dwdrums.com/drums/collectors

DW Aluminum Collector’s Series Snare Drums
De 5.5×14 “en 6.5×14” Aluminium drums hebben een dunne 1 mm rolled shell en “workhorse-style” snaren die kunnen gebruikt worden voor het spelen van alle muzikale genres. De dunne shells hebben een meer resonerende toon dan snare drums met een dikkere shell.

De dunne aluminium behuizing is afgewerkt met een matte grijze poedercoating en heeft een gerolde dragende randen en snare beds. De Custom Shop trommel wordt standaard geleverd met chromen hardware en heeft standaard eigenschappen als: MAG throw-off systeem met 3P (3 positie) butt-plate, True Tone snaren, True Pitch roestvrij stalen spanschroeven, 3.0 mm stalen True Hoops en DW Heads door Remo USA.

Prijs:
Aluminum Collector’s Series Snare Drums 5.5×14″ = $661,99 (± 515,- euro)
Aluminum Collector’s Series Snare Drums 6.5×14″ = $692,99 (± 540,- euro)

Website: dwdrums.com/drums/collectors