Eerder kon je lezen dat ik ben begonnen met het opbouwen van mijn eerste pedalboard. Deze keer voeg ik de 4de pedaal toe aan het pedalboard namelijk de Way Huge Swollen Pickle MkII.

What is all the Fuzzzzz
Voor het ruige gedeelte van mijn pedalboard besluit ik in eerste instantie 2 pedalen te kopen, de Boss BD-2: Blues Driver en de MXR Distortion III. Na een tijdje testen kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat beide pedalen eigenlijk niet zo veel verschillen (misschien ligt dat aan mij) en besloot de Boss BD-2 te houden en de MXR Distortion III in te ruilen voor een Fuzz.

Ik heb 3 Fuzz pedalen getest namelijk de MXR M173, de Dunlop JHF1 en de Way Huge Swollen Pickle. Ik heb toen eigenlijk voor de Swollen Pickel gekozen omdat die heel vet klinkt en enorm veel knoppen heeft om het geluid te manipuleren. Buiten de knoppen die op de bovenkant van de Swollen Pickle te zien zijn zitten er ook nog 2 knoppen binnen in het apparaat Clip (varies between smooth or opened fuzz sustain) en Voice (sets the intensity of the external Scoop control) dus je kunt uren ‘pielen’ tot je je favoriete sound hebt gevonden.

Ik vond het erg grappig om te merken dat je tijdens het draaien aan de knoppen elke keer sounds voorbij hoort komen die je herkent van alle platen waar ooit een Fuzz op is gebruikt. Van de Smashing Pumpkins tot Hendrix alles zit er in. Het enige probleem is dat je  na een middagje testen/spelen je helemaal pijn je hoofd hebt van het voorover gebogen ondersteboven hangen en eindeloos aan de knoppen draaien.

Zet na de Swollen Pickle even pedaal met een beetje galm en je maakt helemaal een muur van geluid met deze zeer veelzijdige pedaal.

In het super uitgebreidde filmpje van PrymaxeVintage wordt een voor een alle sounds die je met de Way Huge Swollen Pickle MkII kan maken. Je kan zo maar doorspoelen naar 2:00 als je geen zin hebt als je meteen alle actie wil zien.

Prijs: 139,- euro
Website: jimdunlop.com/product/swollen-pickle