Ampkit van Agile Partners was al een zeer succesvolle app maar nu is er ook een versie (speciaal gebouwd voor OS X 10.7 Lion en 10.8 Mountain Lion) voor de Apple computer op de markt gekomen. Waarschijnlijk is de stap om van een app voor iOS apparaten een app/programma voor een Apple computer te maken niet zo groot want eigenlijk zie je steeds vaker (vooral bij niet muziek gerelateerde apps) dat apps zo worden omgebouwd dat ze ook op je Apple computer kunnen draaien.

Met AmpKit Mac, sluit je je gitaar met behulp van een gitaar-interface (zoals de komende AmpKit Link HD) aan op je Mac en je Mac verandert in een krachtige versterker, met effecten en opnamestudio.

Ook de Mac versie van de AmpKit bevat alle apparatuur waar AmpKit beroemd om is geworden zonder dat je daar extra voor moet betalen. Zo heb je 22 zeer  nauwkeurig gemoddelde amps (van o.a. Peavey, Trace Elliot, Ashdown) tot je beschikking met 38 aparte versterker kanalen, 28 effectenpedalen, 28 speakerkasten en 8 microfoons.

Bij het bouwen van deze app hebben ze geprobeerd het beste uit je Mac en je OS te halen zodat je hele goede 64-bit performance krijgt en een zeer gebruiksvriendelijke en mooie user interface tot je beschikking hebt.

Specs:
Vele effecten waaronder:
Verschillende overdrive effecten, distortion, fuzz, compression en phaser pedalen, plus clean boost, delay, reverb, acoustic simulation, wah, EQ, octaver, tremolo, vibrato, chorus en flanger.

137 Presets waar je meteen mee aan de slag kan. Van ‘smooth cleans’ ‘ tot ‘bone-crushing high-gain metal’ het is er allemaal.

Deel je setups met de Ampkit Apps op je Macs, iPhones en iPads en voeg setups van anderen toe rechtstreeks uit Mail, Finder, Safar of AirDrop.

Drag-and-drop om gear toe te voegen of te herpositioneren of maak gebruik van keyboard shortcuts, met undo / redo-ondersteuning.

Opnemen met ‘non-destructive re-amping’ waardoor je eigenlijk het cleane gitaar geluid opneemt en later dus nog kan switchen van amp of effecten.

Mocht je interesse hebben gekregen in AmpKit Mac dan kan je hier een gratis Demo versie van AmpKit Mac (107Mb) downloaden.

Prijs: 44,99 euro Verkrijgbaar in de App Store op je Mac Computer
Website: agilepartners.com/ampkitmac