De NAMM beurs in Los Angeles komt er al bijna weer aan en langzaam beginnen de muziekinstrumenten producenten hun nieuwe producten te lanceren. Zo ook de Amerikaanse gitaarbouwer Schecter die deze week aantal nieuwe gitaren presenteerde namelijk de Hellraiser C-1 FR-S en de 6-,7- en 8-snarige gitaren uit de Damien Platinum Collection.

De Hellraiser C-1 FR-S
Deze nieuwe Hellraiser heeft een Sustainiac Infinite Sustain systeem dat is toegevoegd aan de EMG 81 brug pickup van het instrument. Met de Mini toggles regel je de Sustainiac’s off/on en 3 harmonic modes.

Enkele andere specs van deze gitaar zijn:
– EMG Active Humbuckers en Sustainiac stealth system onboard
– Set-In Mahogany hals met Rosewood fingerboard
– Grey Pearl “Gothic Cross” Inlay
– Grover Tuners
– Floyd Rose 1000 Locking tremolo

Damien Platinum Collection
Als basis voor de Damien Platinum Collection is de Schecter’s C-1 body style genomen maar deze serie heeft een Set-In 3pc mahonie houten hals. Deze nieuwe Platina versie heeft ook actieve EMG 81/85 combo humbuckers. De nieuwe Damien heeft rondom een zilver binding en de Damien Bat inlay patroon. De Satin Black afwerking wordt compleet gemaakt door Satin Chrome hardware.

De Damien Platinum Collection als eerste op de markt komen als 6, 7 en 8 snarige modellen, evenals Floyd Rose en Sustainiac opties. Net als de meeste modellen van Schecter, zullen alle modellen uit de Damien Platinum Collection beschikbaar worden linkshandig.

Enkele andere specs van deze gitaar zijn:
– 
EMG 81/85 Active Humbuckers
– Set-In Mahogany hals met Rosewood fingerboard
– Silver Metal “Bats” Inlay
– Floyd Rose 1000 Locking tremolo
– Ook verkrijgbaar met Sustainiac stealth system

Prijs:
Schecter Hellraiser C-1 FR-S: $1499.00 (Amerikaanse advies prijs)
Schecter Damien Platinum Collection: Vanaf $789.00 (Amerikaanse advies prijs)

Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Website:
Schecter Hellraiser C-1 FR-S: schecterguitars.com/Hellraiser-C-1-FR
Schecter Damien Platinum Collection: schecterguitars.com (let op website van Schecter werkt af en toe niet)