In november 2012 zou Jimi Hendrix 70 zijn geworden en om dat te vieren brengt Dunlop/MXR 4 pedalen op de markt die crusiaal waren om het bekende Hendrix geluid te maken. De pedalen uit de Jimi Hendrix 70th Anniversary Tribute Series zijn (v.l.n.r.) de CryBaby, Fuzz Face, Univibe en de Octavio.

De Fuzz Face, Univibe en de Octavio lijken op de foto vrij groot maar ze zitten in een Fase 90-sized behuizing en dat betekent dat ze kleiner zijn dan een normale stompbox. Deze 3 pedalen hebben allemaal true bypass switching, bright LEDs en een 9 volt power jack aansluiting.

De Jimi Hendrix Signature Cry Baby wordt geleverd in een glanzende zwarte afwerking en is net als de andere 3 pedalen versierd met een afbeelding van Jimi Hendrix die op de door John Van Hamersveld ontworpen klassieke poster stond van het legendarische optreden van Hendrix in het Shrine Auditorium Los Angeles in 1968.

Der effecten zijn niet precies dezelfde effecten die Hendrix gebruikte maar nieuwe effecten die zijn gemaakt om te klinken als de effecten die Jimi Hendrix gebruikte. Zo klinkt de Cry Baby als een Thomas Organ unit, de Fuzz Face klinkt als de Dallas Arbiter Fuzz Face, de Univibe klinkt als de Shin-ei unit die Hendrix gebruikte in de eind ’69/’70 en de Octavio klinkt als de “Cheese wedge” Octavio.

Op de website van jimdunlop.com kan je een zeer gedetailleerd verhaal lezen over deze pedalen en de historie er van en het gebruik van de originele pedalen door Jimi Hendrix. In de twee YouTube video’s hieronder kan je de gitarist Eric Gales aan de slag zien met de nieuwe pedalen uit de Jimi Hendrix 70th Anniversary Tribute Series.

Overigens ben ik er niet achter gekomen wat er zo gelimiteerd is aan deze Limited Edition. Misschien worden er maar een beperkt aantal gemaakt maar het zou ook zo kunnen zijn dat ze maar een beperkte tijd beschikbaar zijn. De pedalen zijn verkrijgbaar vanaf begin december 2012

Prijs:
Jimi Hendrix 70th Anniversary Tribute Series Cry Baby: 159,- euro
Jimi Hendrix 70th Anniversary Tribute Series Fuzz Face: 129,- euro
Jimi Hendrix 70th Anniversary Tribute Series Univibe: 129,- euro
Jimi Hendrix 70th Anniversary Tribute Series Octavio: 129,- euro

Website:
 jimdunlop.com/blog/hendrix