Mocht je dit weekend nog zin hebben in een leuke puzzel, dan zou ik even kijken naar de naar het Nederlands vertaalde tekst die in de iTunes Store bij de app van Songsolatido staat. Misschien ligt het aan mij maar ik kan er werklijk geen touw aan vast knopen.

Hier de eerste 3 zinnen:
“Met Songsolatido is het van blad (…) leren zingen nog leuker dan met Singsolatido! (Nog leuker, hoe is dat in hemelsnaam mogelijk Singsolatido was al namelijk h-i-l-a-r-i-s-c-h!) Voor iedereen die in een koor zingt of zangles heeft. Je leert eenvoudig a prima vista (Prima Vista) een melodie zingen.”

Of wat dacht je van:
“Als je begint zie je acht n***n. Tik op de eerste om te horen hoe hij klinkt”. (Wat is een n***n.)

Wat ik na een tijdje bestuderen van de tekst begrijp is dat dit een app is die je helpt zuiver te zingen d.m.v. oefeningen en je kan op tien niveaus oefenen om melodieën te zingen. Door op de sleutel te tikken kun je de oefeningen kiezen die bij je stem passen: sopraan, alt, tenor of bas. Songsolatido schijnt ook nog eens een geweldige gehoortraining te zijn.

Ben je een solozanger(es) of zing je in een koor, heb je zangles of wil je zelf thuis oefenen dan zou ik gewoon even proberen of je wat aan deze app hebt. Hij kost maar 2,69 euro dus je kan je er niet echt buil aan vallen.

Prijs: 2,69 euro
Website: itunes.apple.com/songsolatido