Als onderdeel van de viering van de 50 ste verjaardag van Marshall hebben Marshall en Gibson samengewerkt aan het zeer gelimiteerde (50 sets wereldwijd) 1962LE Gibson Les Paul Package. De versterker en de gitaar zijn niet los te koop.

De 1962LE Gibson Les Paul Package bestaat uit een Marshall 1962 LE Britisch Blues Combo en een Gibson ’50th Anniversary of Marshall’ Les Paul Goldtop gitaar.

Marshall 1962 LE Britisch Blues Combo

De 1962 is volgens de overlevering ontstaan omdat een gitarist aan Jim Marshall vroeg in 1962 om een combo versie te maken van de JTM45 zodat hij minder hoefde te sjouwen bij optredens.

Deze combo heeft 30 Watt en die komt uit twee 12 inch Celestion Alnico T.652 speakers. In de voorversterker zitten 4 x ECC83 buizen en in de eindversterker 2 x KT66 buizen. De combo heeft 2 kanalen en een 3 band EQ (Bass, Middle en Treble) en een Tremelo die met een Footswitch aan en uit gezet kan worden. Ook heeft de  1962 LE een Volume I en Volume II knop en een ‘Presence’, ‘Intensity’ en ‘Speed’ knop en 4 inputs (2 x input I en 2 x input II).

Gibson ’50th Anniversary of Marshall’ Les Paul Goldtop gitaar

Deze gitaar is gemaakt naar voorbeeld van de veel gezochte Gibson Custom Shop 1957 Les Paul Reissue Goldtop en ook van deze gitaar zullen maar 50 exemplaren worden gemaakt.

De top van de gitaar is gemaakt van esdoornhout en de achterkant is gemaakt van speciaal geselecteerd mahoniehout. De hals is ook gemaakt van mahoniehout en heeft een rozenhouten fingerbord met inlays in trapeze vorm. De gitaar is hand-aged door Tom Murphy waardoor de gitaar de uitstraling heeft van een gitaar van 50 jaar oud.

De gitaar heeft krachtige Burstbucker #1 and Burstbucker #2 pickups in de hals en brug positie. Deze Burstbucker pickups zijn gemaakt echte Alnico II magneten en omwikkeld met 42 AWG draad, met net niet goed gematchte spoelen net als de legendarische PAF humbuckers van de late jaren ’50. Hierdoor krijg je een karakteristieke geluid dat ongeëvenaard is door moderne humbucker pickups.

Prijs: $21.166,99 (ja daar staat echt 21 duizend…!) Nederlandse prijs nog niet bekend ****
Website: marshallamps.com/1962LE en gibson.com/50th-Anniversary-of-Marshall-Les-Paul-Goldtop