Fender heeft een nieuwe gitaar gepresenteerd namelijk de Limited Edition Sheryl Crow 1959 Custom Telecaster. Hiermee eren ze Sheryl Crow en ondersteunen van borstkanker bewustzijn.

Deze gitaar is gebaseerd op een 1959 Fender Custom Telecaster die door een fan die de strijd met borstkanker had verloren aan Sheryl Crow werd gegeven.

De oorspronkelijke gitaar werd gegeven rond 1994 toen Sheryl Crow bezig was zich klaar te maken voor haar eerste toernee als solo artiest en toen bleek dat de meeste apparatuur van haar band en haar Custom Telecaster gestolen was. De band kocht meteen nieuwe apparatuur zo ook Sheryl Crow die ook een nieuwe vervangende gitaar kocht.

Een fan hoorde van de gestolen gitaar en ging naar een optreden van haar in Austin, Texas en gaf haar daar een licht gebruikte 1959 Fender Custom Telecaster. Het verhaal gaat dat de gitaar behoorde tot de moeder van de persoon die de gitaar gaf, zij was ook  een fan maar helaas overleden als gevolg van borstkanker. Sheryl Crow was geraakt door het verhaal en accepteerde de gitaar de ze beschouwde als een hele bijzondere gitaar.

Sheryl Crow zei eens over de gitaar: “I have a very strong affinity for this guitar. This has just been a guitar I’ve loved forever. It feels good, it feels right and has had lots of loving fingers on it.”

De gitaar werd in 2011 gebracht naar de Fender Custom Shop en daar werd hij zo minutieus nagemaakt dat Sheryl Crow zelf niet kan zien welk de echte gitaar is en wat een reproductie. De originele gitaar is daarna achter slot en grendel bewaard en Sheryl Crow heeft sinds die tijd alleen maar gespeeld op een replica.

Volgens Fender, zijn er slechts 60 Limited Edition Sheryl Crow 1959 Custom Telecasters gemaakt. Één van deze 60 gitaren is ondertekend door  Sheryl Crow en gedoneerd aan de National Breast Cancer Foundation.

Deze gelimiteerde gitaar heeft een verbleekte chocolate three color sunburst, heeft een dubbel binding en een body van hout van de Els die geselecteerd is door de mensen van de Fender Custom Shop. Hij heeft een mid-’60s oval C shape esdoornhouten hals een rozenhouten fingerboard met vintage-style frets, vintage Telecaster pickups en moderne Telecaster bedrading.

Deze limited edition gitaar is uitgerust met een limited edition koffer, een certificaat van echtheid, Sheryl Crow concert memorabilia en een certificaat beeltenis van het verhaal ondertekend door Sheryl.

Prijs: $ 7000,- (Amerikaanse adviesprijs)
Website: fendercustomshop.com/Sherl-Crow