Pigtronix is een effectenpedalenmaker uit Amerika die met deze Infinity Looper hun eerst Looper toevoegt aan hun best wel uitgebreide assortiment.

De Infinity Looper heeft de mogelijkheid om op te nemen, af te spelen, dubben en undo en redo op twee stereo loop paren die kunnen worden geconfigureerd op verschillende manieren. Pigtronix heeft er alles aan gedaan om de Infinity Looper een hele goede geluidskwaliteit te geven door o.a. ‘analog limiter stages’, ‘transparent analog pass-through’ en ’24bit / 48kHz HD recording engine’.

De Infinity Looper heeft een zogenaamde ‘Sync Multi’ die er voor zorgt dat de lengte van ‘Loop 2’ 1, 2, 3, 4 of 6 keer de lengte heeft van Loop 1. De twee loops kan je ook juist niet Sync laten lopen of zelfs ‘In Serie’ zetten zodat je een couplet/refrein structuur kan opzetten.

Met de Ninja style input split mode kan je Loop 1 toe wijzen aan input 1 en Loop 2 aan input 2 zodat twee muzikanten op hetzelfde moment kunnen opnemen en overdubs maken.

Ook heeft de Pigtronix Infinity Looper een AUX Loop Output waarmee je de Looped Audio naar podium monitors kan sturen wat handig is voor de drummers zodat ze insync kunnen blijven spelen. Ook kan je een expressie pedaal aansluiten waardoor je dus zonder je handen te hoeven gebruiken controle hebt over het volume van audio uit de Infinity.

De MIDI input voor ‘beat clock sync’ zorgt ervoor dat stop en star punten van de loops kunnen worden aangestuurd door Pro Tools of andere DAW/Sequencer software dat MIDI signalen uitstuurt.

De USB aansluiting geeft je de mogelijkheid om deze looper aan te sluiten op je computer en zo je opgenomen loops op  24bit, 48kHz kwaliteit te bewerken en weer terug in het Infinity Looper te zetten. Ook kun je door de ingebouwde Audio Upload elke digitale audio file naar de Infinity Looper uploaden en gebruiken op het podium.

Prijs: 444,- euro (verkrijgbaar vanaf half december 2012)
Website: pigtronix.com/infinity-looper