Ik zat vandaag op de website van Gibson te kijken om te kijken of er nog nieuwe gitaren uitgekomen waren en toen kwam ik bij een pagina over de Gibson App die ik nog nooit eerder had gezien maar al een hele tijd schijnt te bestaan.

Ik heb heb even Gibson App ingetypt in het zoekvenstertje van de iTunes store op mijn iPhone en hij kwam als eerste tevoorschijn en was nog gratis ook dus ik heb ‘m meteen gedownload.

De Gibson iPhone App bestaat uit 5 verschillende onderdelen:
1. Tools
2. Chords
3. Studio
4. Lessons
5. Gibson.com (link naar een mobiele versie van de Gibson website)

Voor de ‘Tools’ alleen zou je deze app al moeten downloaden want de Tools bestaan uit een prima metronoom en een stemapparaat die bij zeer eenvoudig zijn om te bedienen maar perfect werken.

De ‘Chords’ sectie is ook erg handig een lijst met de meest voorkomende akkoorden op een rijtje  onderverdeeld in ‘Open akkoorden’, ‘Akkoorden op de 5de snaar’ (B, Bm, Bm7, B7 (Root 5) Bsus)en ‘Akkoorden op de 6de snaar’ (F, Fm, F7, FM7, Fsus)

De ‘Studio’ sectie in deze app is leuk verzonnen. Je kan met je mobile telefoon je gitaarspel opnemen en dan samen met bijdragen van jezelf of andere muzikanten dit tot een totaal compleet nummer smeden. Erg mooi gemaakt maar of mensen die ook werkelijk gaan doen op een schermpje zo groot als een creditcard terwijl je dit ook gewoon kan doen met een computer vraag ik me af. Wel heel cool dat deze tool er in zit.

De ‘Lessons’ zijn lessen in de vorm van YouTube video’s. Ook een leuk idee maar ik kan vaak zelfs op mijn 27″ iMac al niet zien waar de leraar op de video precies z’n vingers neerzet dus dat zal dan op ± 3,5 inch schermpje dan wel helemaal een frustrerende activiteit worden.

Conclusie:
De Metronoom, het stemapparaat, het akkoorden overzicht en de link naar de mobiele versie van de Gibson website (heerlijk om even in rond te kijken als je ergens moet wachten) zijn het downloaden van deze GRATIS app al dubbel en dwars waard. Ik vond zelf het Studio onderdeel ondanks het er fantastisch uitziet en waarschijnlijk prima werkt een beetje onnodige toevoeging. Gitaarlessen volgen op een iPhone vind ik zelf niet echt handig maar misschien ligt dat aan mij.

Deze App is verkrijgbaar voor Mac iOS apparaten en Android toestellen.

Prijs: Gratis (!)
Website: gibson.com/Gibson-App