Ik ben sinds kort weer begonnen met het volgen van baslessen en mijn basleraar heeft een tweekanaals Acoustic Image versterker die eigenlijk bedoeld is voor het versterken van zijn contrabas maar wij gebruiken voor onze elektrische bassen. Ondanks de Acoustic Image versterker daar eigenlijk niet voor bedoeld is klinkt dit kleine versterkertje bij het gebruik met elektrische bassen ook prima.

Het Amerikaanse bedrijf Acoustic Image dat eigenlijk alleen maar versterkers maakt voor akoestische instrumenten heeft nu een nieuwe éénkanaals bascombo uitgebracht namelijk de Series 4 Contra Combo Amp, volgens Acoustic Image hun meest betaalbare combo vandaag de dag. Net als bij de Series 4 Coda combo is de nieuwe Contra ook voorzien van een 10-inch down-firing woofer (speaker is niet naar voren gericht maar naar beneden) en een forward-firing 5-inch midrange driver. Ook heeft de Series 4 Contra Combo Amp Automatic Voltage Switching en dat houdt in dat waar je ‘m ter wereld ook op het elektriciteitsnet aansluit deze Switch deze amp beschermt tegen beschadiging van een verkeerde voltage van de stroom.

De Series 4 Contra heeft een combo input die je de mogelijkheid geeft om een 1/4″ jack aan te sluiten of een XLR plug en heeft Phantom Power om stroom te leveren aan condensator microfoons.

Deze bas combo heeft o.a. ook nog een 3-band EQ, een effectsloop, een mute-switch en een gebalanceerde Direct Out met Pre/Post EQ schakelaar.

Prijs: Nederlandse prijs is nog niet bekend **** Amerikaanse prijs is $ 899,-
Website: acousticimg.com/contra_s4

Specs:
– Balanced, high fidelity sound
– Two-way sealed speaker system
– 10″ downfiring woofer
– 5″ extended range driver
– Lightweight (22 lbs) molded polymer enclosure
– One channel preamp, no effects
– Three-band EQ preamp section
– Combo jack input (either 1/4 in or XLR)
– Phantom power on XLR input
– Input and master level controls
– Effects loop with return level control
– Switchable Low Cut or Notch filter
– Balanced direct out with ground lift
– Mute switch and Pre/Post EQ for direct out
– 300 Watt switch mode power amplifier, internally limited
– Automatically switched dual voltage operation (100-115V/220-240V)
– Comes with a fitted slip cover with cord storage pocket and shoulder strap