Het kan bijna niemand zijn ontgaan dat het bedrijf Marshall dit jaar zijn 50ste verjaardag viert. Er zijn namelijk een heleboel speciale producten op de markt gekomen om dit heugelijk feit te vieren waaronder een reeks speciale versterkers (zoals de 1960s JTM1, de 1970s JMP1, de 1980s JCM1, de 1990s DSL1 en de 2000 JVM1) een bijzondere hoofdtelefoon The Major 50 FX en dit Marshall 50th Anniversary bordspel.

Heb je geen zin om deze kerstdagen voor de zoveelste keer te verliezen met Monopoly van je werkeloze ome Henk of weer compleet ingemaakt te worden met Triviant door het team van je vader met je zwager dan is hier een spel waar jij een keer mee kan winnen. Het bedrijf Rock Science (uit Zweden!) maakt namelijk al jaren het spel met de naam Rock Science The Rock Game Of The Century en om te vieren dat Marshall dit jaar 50 jaar bestaat is er een speciale Marshall 50th Anniversary versie uitgebracht.

Het Rock Science Marshall Game is een bordspel voor 2-6 spelers. Het doel is om als eerste een rondje over het bord te maken d.m.v. het juiste beantwoorden van vragen over rockmuziek, slim gokken en natuurlijk het nodige portie geluk. Spelers moeten vragen beantwoorden over anekdotes, mythen, rockers, albums, nummers en Seks, Amps & Rock ‘n’ Roll. Ook kan het zijn dat je gevraagd wordt om de riffs van bekende rock songs neuriën.

Alle vragen hebben drie moeilijkheidsgraden: ‘Poser’, ‘Ventilator’ en ‘Scientist’. de ‘Poser’ vragen zijn makkelijker zodat iedereen dit spel wel kan spelen. Alle spelers zijn constant betrokken bij het spel betrokken, omdat je moet inzetten op elkaars Rock-kennis.

Met intuïtieve regels en snelle gameplay is het een spel dat je snel uit kan spelen (± 60 minuten) en gemakkelijk is om te leren, zodat je na een uur al met een glas wijn in de hand naast de kerstboom je overwinning kan gaan zitten vieren.

Het spel wordt in Amerika vanaf 1 december  2012 verkocht via muziekwinkels maar via shop.rockscience.tv website kan je het nu al kopen.

Prijs: 49,90 euro
Website: marshallgame.com