Voor de 2e keer op rij organiseert Roland Corporation een V-Drums wereldkampioenschap. De grote finale van de V-Drums wereldkampioenschap zal plaatsvinden op 11 april 2013 tijdens de Musik Messe in Frankfurt, Duitsland.

Roland Central Europe zal hiervoor vertegenwoordigd worden door Lars Nijman (Nl). Lars eindigde als eerste tijdens de regionale RCE finale als preselectie voor het afgelopen wereldkampioenschap dat in L.A. plaatsvond. Hij zat toen in de categorie -18 jaar.  Bij de +18 jarigen werd Mick Gravée (Nl) verkozen tot beste drummer en hij vertegenwoordigde dan ook terecht RCE tijdens de afgelopen finale in Los Angeles. Deze finale werd gewonnen door de Noor, Baard Kolstad.

De deelname van Lars tijdens de vorige regionale editie, was echter bij niemand onopgemerkt gebleven. Zijn drumkwaliteiten en speelstijl waren toen dan ook doorslaggevend om hem uit te roepen als finalist bij de -18 jarigen. Een erg talentvolle drummer dus.

Het is dan ook daarom dat Roland Central Europe Lars graag als vertegenwoordiger inzet tijdens het komende wereldkampioenschap in 2013, waar hij het zal moeten opnemen tegen de beste drummers van meer dan 37 andere landen, van Venezuela tot Japan, van Australië tot Canada.

De volledige voorbereiding van Lars naar deze finale toe kan je volgen op zijn blog. Hier zal hij foto’s/filmpjes posten over hoe hij zich voorbereidt op de finale. Zo zal hij bv. te rade gaan bij Michael Schack, Cesar Zuiderwijk, Mick Gravée…. Allemaal personen voor wie V-Drummen helemaal niet onbekend is. Maar ook andere dingen waar Lars als drummer mee bezig is, kan je op zijn site terugvinden. Ook op zijn facebookpagina kan je hierover informatie terugvinden.

Meer informatie over de Roland V-Drums World Championship 2 kan je lezen op de website rolandce.com/v-drums-contest