Ibanez heeft een nieuwe 5 snarige basgitaar uitgebracht namelijk de bovenstaande GSRM25 basgitaar.

Short scale bass
De Ibanez GSRM25 basgitaar is een short-scale bas dus handig voor jonge bassisten of bassisten die niet zo groot zijn. Deze bas heeft een 28,6″ scale en dat houdt in dat de van de brug tot de top kam 28,6 inch is en dat is zo’n 72,6 cm. Een Full-Scale bas heeft een ‘scale’ van 34 inches en dat is 86,3 cm . Dit is dus een verschil van ± 14 cm en je snapt dat dat voor kleine bassisten best wel een een stuk is als je dat snel wil overbruggen.

De Ibanez GSRM25 basgitaar is ook een 5-snarige bas en dat houdt in dat er een extra lage B-snaar boven de normale E-A-D-G snaren wordt gezet zodat je een extra laag geluid kan produceren.

De GSRM25 heeft een Basswood body, en een rozenhouten fingerboard met pearl dot inlays En dat zijn die witte puntje op de hals. Hij heeft ook medium frets en in de brug en nek positie een Standard J5 pick-up.

Prijs: Nederlandse prijs nog niet bekend **** in de USA wordt deze basgitaar verkocht voor rond de $ 200,-
Website: ibanez.com/BassGuitars/model-GSRM25