We weten uit ervaring dat onze lezers meteen onder aan het artikel kijken en daar een prijs zien en dan meteen besluiten om te stoppen met lezen. Als je de prijs onder aan dit artikel ziet dan kan het zijn dat je denk een keyboard controller met 24 toetsen voor 499,- euro, WTF? En meteen stoppen met lezen en dat zou best wel zonde zijn.

De Evo Series One 24 en 48 Keys zijn namelijk niet zo maar keyboards en dat zal ik proberen hieronder uit te leggen. Al moet ik zeggen dat het filmpje onderaan dit artikel eigenlijk wel heel simple precies laat zien wat de Evo Series One controller keyboards nou zo bijzonder maken.

De EVO is een pure keyboard controller die op een computer wordt aangesloten via een Ethernet-interface. Hij communiceert via Midi, OSC of het in-house protocol van EVO met synthesizers, sequencers of soort gelijke apparaten.

De toetsen zijn de speciale feature van de Evo Series One. Elke toets is namelijk voorzien van een sensor waarmee EVO de positie van de vinger kan zien kan zien op een bepaald gebied van het toetsoppervlak. Dus elke toets biedt naast de toonhoogte en snelheid, een extra niveau van polyfone data ingang die kan worden gebruikt voor continue controle van onafhankelijke noten. Elke toets is nu dus een fader, controller, een pitch-wiel, een mod-wiel of een knop.

Of de extra functionaliteit van de Evo Series One de hoge prijs rechtvaardigt vind ik moeilijk om te zeggen. Maar ben je geïnteresseerd geraakt dan zou ik zeker even de website van de EVO Serie One bezoeken endeavour.de want daar kan je alles wat je eventueel nog zou willen weten vinden. Erg interessant is om even de speciale EVO Software overzichtspagina te bekijken want daar kan je zien met welke software je het meeste uit de EVO Serie One controllers kan halen.

Prijs:
Evo Series One 24 Keys: 499,- euro
Evo Series One 48 Keys: 999,- euro

Website: endeavour.de